Sibirska Aronija (Aronia Meloncarpa)

sibirska-aronijaAronija je bobičasto voće koje potječe iz sjeverne Amerike. Američki Indijanci prvi su otkrili njezinu ljekovitost. Kasnije je prenijeta u Sibir i sjeverne dijelove istočne Europe. Zreli plodovi aronije sadrže velike količine ljekovitih svojstava, vitamina, minerala. Aronija sadrži najviše antioksidansa od sveg poznatog voća, sa najvišom razinom Antozijamina, a to znači da Aronija djeluje antikancerogeno u vrlo visokom postotku (uništava maligne stanice tumora, pluća, debelog crijeva, jetre itd.)

Sprječava stvaranje slobodnih radikala i regenerira stanice u ljudskom tkivu i krvnoj plazmi. Aronija ima značajnu ulogu kod liječenja kemoterapijom jer na sebe veže radioaktivne elemente te ih izlučuje iz tijela.

Usporava starenje kože, regenerira je i pomlađuje, skraćuje vrijeme zacjeljivanja rana. Aronija također poboljšava rad i štiti makulu, sprječava razvoj katarakte.

 

Poboljšava cirkulaciju krvi u žilama glave, pa zato migrene nestaju. Sprječava pojavu arteroskleroze, demencije i Alzheimerove bolesti. Smanjuje visoki krvni tlak, potiče rast dobrog kolesterola i pobija loš kolesterol, pospješuje oporavak nakon srčanih bolesti i moždanih udara. Regenerira arterijsko i mišićno tkivo, pojačava njihovu elastičnost, te ih štiti od sužavanja i začepljenja.

 

Aronija poboljšava i regulira rad štitnjače, regulira šećer u krvi i liječi dijabetes, te potiče rad gušterače. Liječi urinarne infekcije i upale prostate te normalizira njihov rad. U potpunosti poboljšava krvnu sliku, smiruje nervozni želudac, pomaže rad crijeva i liječi čireve na želucu. Regenerira jetru, štiti je od masnoća, potiče na rad i štiti od oboljenja.

aronija-orac-vrijednost